• 1

Lepelweegschalen

Een lepelweegschaal is onder de bevolking niet zo bekend. Bij koks zou een lepelweegschaal geen nieuw voorwerp moeten zijn. Deze speciale keukenweegschaal kan goed van pas komen wanneer er hele kleine hoeveelheden ingrediënten toegevoegd moeten worden aan een maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan gist aan het bakken van brood of eiwitpoeder aan een shake. Deze speciale weegschaal, heeft zoals de naam al zegt, een vorm van een lepel. In dit artikel leest u meer over deze speciale lepelweegschaal.

Wanneer wordt de lepelweegschaal gebruikt?

Deze lepelweegschaal wordt voornamelijk gebruikt bij mensen die erg veel koken of bakken. De meeste mensen die een lepelweegschaal gebruiken zijn hobbyist maar er zijn ook genoeg koks in Nederland te vinden die de lepelweegschaal gebruiken. 

Deze speciale lepelweegschaal wordt voornamelijk gebruikt bij het bakken van brood of bij het maken van een taart. Bij deze twee gerechten moeten veel kleine hoeveelheden ingrediënten toegevoegd worden. De lepelweegschaal is dan een ideale uitkomst vanwege het feit dat deze weegschaal tot 0,1 gram nauwkeurig laat zien hoeveel er op de lepel ligt.

 Veel gebruikers van de lepelweegschaal geven aan dat het op de goedkopere varianten moeilijker is om de exacte hoeveelheid af te lezen. Bespaar daarom niet op het kopen van een lepelweegschaal.